Het nieuwe Ajax thuisshirt 2021/22

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar de lancering van het nieuwe Ajax thuisshirt door Adidas bevestigt waar veel Ajax supporters al op hoopten: Ajax speelt zijn wedstrijden in het seizoen 2021/22 in een traditioneel shirt met het oude Ajax-logo op de borst.

Ajax zal voort willen borduren op een behoorlijk succesvol, maar apart seizoen 2020/21. In het afgelopen seizoen werd de 35ste landstitel behaald en de KNVB Beker gewonnen. Helaas was het Europese seizoen te kort en was de kwartfinale het eindstation. In het nieuwe seizoen zullen de doelstellingen niet anders zijn. De wedstrijden zullen hopelijk gespeeld worden in een vol stadion en met een geslaagd nieuw thuisshirt.

Het thuisshirt van Ajax

Zoals gezegd kwam het nieuws dat Ajax in het seizoen 2021/22 met het oude logo, dat op het shirt stond tussen 1928 en 1991, op het thuisshirt zou gaan spelen niet echt meer als een verrassing, maar dat maakt het echter niet minder bijzonder. Adidas en de Amsterdammers lijken de roep van de fans te hebben gehoord en hebben hun uiterste best gedaan om het nieuwe thuisshirt een absolute must have te maken.

Het oude logo staat gedetailleerd op de linkerborst op de scheidslijn tussen de witte en de voor Ajax zo kenmerkende rode baan. Door het logo deze plek te geven wordt het logo geaccentueerd en valt het direct op. Het huidige logo, zoals dit seizoen wel op het uitshirt staat, is niet vergeten en staat aan de binnenkant van de kraag.

Een ander detail dat anders is dan de afgelopen twee seizoenen zijn de grijze Adidas strepen. Waar de rode strepen bij voorgaande thuisshirts prominent aanwezig waren, is er nu voor gekozen om de strepen alleen op de schouders te plaatsen in een kleur die ook terugkomt in het oude logo. Dit zorgt ervoor dat het shirt naar onze mening een traditionele en strakke uitstraling heeft.

De laatste details waar goed over nagedacht is, maar wat niet direct opvalt is de breedte van de rode baan en de witte ronde hals. De rode baan is namelijk smaller dan gebruikelijk bij de thuisshirts van de Amsterdammers. De smallere baan en de witte hals verwijzen naar de jaren ’70 waarin de club uitermate succesvol was met spelers als Johan Cruijff en Sjaak Swart. Deze laatste heeft overigens een rol gekregen in het filmpje van de lancering van het nieuwe shirt.

Wij denken dat dit shirt een absolute hit gaat worden onder de Ajax supporters. Wil je dit unieke shirt graag toevoegen aan je collectie? Bij Sportpunt vind je hem natuurlijk! Klik op onderstaande link en bestel hem direct.

Het nieuwe Ajax thuisshirt 2021/22