Waarom loopt FitFlop zóóó lekker?

In 15 jaar tijd zijn er meer dan 30 miljoen paar FitFlop verkocht. Een prestatie van formaat kunnen we zeggen, maar hoe komt het dat er in deze relatief korte periode zoveel mensen graag FitFlop dragen en soms zelfs niet zonder kunnen? Het grote geheim zit in de biomechanische zool van FitFlop.

De voordelen van FitFlop

FitFlop heeft zich in de sinds de oprichting in 2006 in 14 jaar ontwikkeld tot één van de grootste spelers op de schoenenmarkt in het comfortsegment. In die tijd heeft het merk ervoor gezorgd dat mensen met hielspoor (voornamelijk dames) weer leuke sandalen, sneakers en slippers kunnen dragen, bij dames het vocht in de benen afnam, en rugklachten verminderd zijn. Ieder jaar mogen wij vele bezoekers van onze winkels helpen met de keuze bij FitFlop. Velen komen het jaar erop terug met louter positieve ervaringen!

 

De techniek achter de zolen van Fitflop

De zolen van FitFlop worden ontworpen met behulp van biomechanica. Biomechanica is het bestuderen van de bewegingen die het menselijk lichaam maakt en manieren bedenken over hoe dit aan te passen is met behulp van bijv. schoenen. Door middel van de biomechanica ontwerpt FitFlop schoenen die aan het begin net zo lekker zitten aan het begin van je dag als aan het eind van je dag.

Alle schoenen, sandalen en slippers van FitFlop worden uitgebreid getest in het Human Performance Lab in Calgary, Canada. In dit lab wordt getest welk invloed  het dragen van FitFlop heeft op je spieren en hoe ze druk onder je voetzool kunnen optimaliseren. Door aparte 'button' onder op de loopzool maakt FitFlop duidelijke welke zool het desbetreffende product heeft.

 

De Microwobbleboard™-zool van Fitflop

De Microwobbleboard™-zool van FitFlop is een begrip op het gebied comfort. Deze zool gebruikte FitFlop bij allereerste model van FitFlop, de Walkstar en één van de hoofdredenen waarom er jaarlijks zoveel miljoenen FitFlops verkocht worden.

De Microwobbelboard-zool bestaat uit drie verschillende, dempende hardheden. De zachte demping in het midden van de voet zorgt ervoor dat de voet zich beter kan spreiden, wat een optimaal comfort geeft. De ‘medium’ demping zorgt voor een prettige afwikkeling van de voorvoet en de harde demping in de hiel zorgt voor optimale schokdemping.

Daarnaast heeft de Microwobleboard-zool een anatomisch gevormd voetbed waardoor de druk op de onderkant van de voet verlicht wordt.

 

FitFlop Microwobbleboard™-zool

De Microwobbleboard™-zoolstructuur

De SupercomFF ™-zool van FitFlop

De SupercomFF™-zool gaf Fitflop de mogelijkheid om een grotere range aan producten te gaan maken. Met deze zool konden producten gemaakt worden die in de voorvoet smaller waren dan met de gebruikelijke Microwobbleboard-zool en is veel lichter en flexibeler.

De Supercomff-zool bestaat uit twee verschillende hardheden. De stevige demping in de hiel van de zool zorgt voor drukverlichting op hak van de voet en de ‘medium’ demping in de voorvoet zorgt voor een perfecte afwikkeling en drukverlichting.

Ook de SupercomFF-zool heeft een anatomische voorgevormd voetbed voor maximaal comfort. Dag in dag uit.

 

De Anatomicush™-zool van FitFlop

De Anatomicush™-zool is een anatomische voorgevormde zool die de contouren van de voet weerspiegeld. De zool is superlicht en dempend en is waar nodig verstevigd. De verstevigde delen van de Anatomicush-zool zitten in de hak en in het laatste gedeelte van de voorvoet waar je tenen zitten. De onderzijde van de zool is voorzien van zogeheten Flex Lines. Deze Flex Lines bevorderen de afwikkeling van de voet en algehele draagcomfort. Om de FitFlop sneakers extra flexibel moeten zijn, heeft FitFlop extra Flex Lines toegevoegd aan de Anatomicush-zool om hun 'happiness at your feet'-slogan extra waarde te geven.

FitFlop Anatomicush™-Zool

De Anatomicush™-zoolstructuur