Het nieuwe raspaardje van Mizuno: de Wave Rider 23

De Wave Rider 23 is de nieuwe schoen van Mizuno en is het paradepaardje van Mizuno onder de neutrale hardloopschoenen van het van oorsprong Japanse merk. In de Wave Rider 23 zijn nieuwe technieken toegevoegd om de prestaties van dit model nog indrukwekkender te maken dan die van haar voorgangers en zijn de looks van de schoen aangepast aan de eisen van deze tijd. In deze blog leggen we je uit waarom Mizuno zoveel van deze schoen verwacht en kun je beoordelen of deze schoen wellicht iets voor is. Lees je mee?

Ride the waves

In de Wave Rider 23 heeft Mizuno haar beste technieken gecombineerd om deze schoen maximaal te laten presteren. Kenmerkend voor de Wave Rider serie is de tussenzool waar twee verschillende technieken gebruikt worden: de kenmerkende Mizuno Wave Technologie en de U4iC techniek. In het gedeelte van de hiel is U4iCX techniek gebruikt. Door de combinatie van deze technieken wordt de schoen zeer responsief en krijg je heel veel energie terug tijdens het lopen. De demping van de schoen gaat door de Wave Technologie echter niet ten koste van de stabiliteit van de schoen.

Klaar voor een koele run

Het bovenwerk van de Wave Rider 23 is voorzien van de AIRmesh techniek. Het driedimensionaal geweven mes zorgt ervoor dat de schoen een hoog ademend vermogen heeft zodat de temperatuur onder controle blijft tijdens het hardlopen. Het mesh zorgt er tevens door dat de schoen licht is, ca. 290 gram bij herenmaat 43, en ook zo aanvoelt als je de schoen aan je voeten doet. In de Wave Rider 23 is ook de DynamotionFit techniek verwerkt waardoor de pasvorm van de schoen verbeterd wordt. Daarnaast is de binnenzool van de Wave Rider 23 vernieuwd. De zool voelt zachter aan en is bij het gedeelte rond de hiel verdikt zodat de schoen zachter aanvoelt en meer steun krijgt.

Mizuno Wave Rider 23 Zwart 2

 

Is de Wave Rider 23 de schoen voor jouw run?

De Wave Rider 23 is bij uitstek een schoen voor de allround hardloper met een neutrale manier van lopen. De schoen biedt een hoge mate van demping en combineert dit met een hoog prestatieniveau. Ondanks dat de schoen een neutrale loopzool heeft kunnen licht pronerende lopers ook prima met de Wave Rider 23 hardlopen vanwege de stabiliserend Wave Technologie.